Brioşe reţetă originală, de bază – cea mai simplă

Brioșa este un produs de patiserie preparat la fel ca aluatul de cozonac, dospit cu drojdie. Reteta originală este din Franța.
INGREDIENTE:
250 g făină
50 g zahăr
3 ouă
10 g drojdie
100 g unt, tăiat cubulețe
60 ml lapte
1 praf de sare
MOD DE PREPARARE:
Se face o maia din 2 linguri lapte cald, drojdie și două linguri de făină și se ține la cald. Când crește, punem peste ea făina, ouăle, laptele, zahărul și untul și facem o cocă moale. Frământăm și lăsăm la crescut o oră.
Împărțim aluatul în bile și le punem în forme sau tavă de brioșe, unde le mai lăsăm la crescut 15 minute, apoi le ungem cu ou și le băgăm la cuptor 20 de minute, până se rumenesc.
Se servesc simple, cu ciocolată, cremă de vanilie, etc.


Aceste informații NU înlocuiesc prescripțiile și tratamentele medicale.
Poftă bună cu mâncare gustoasă și rețete sănătoase!
Dacă vă place vă rog să vă abonați, e gratis 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: