Dulciuri dietetice: Budincă din brânză de vaci

Deserturi recomandate în gastrita cu hiperaciditate și în boala ulceroasă

Budincă din brânză de vaci (4 porții)

5 from 1 reviews
Budincă din brânză de vaci
 
Autor:
Ingrediente
  • 400 g brânză de vaci,
  • 40 ml lapte,
  • 80 g făină,
  • 80 g zahăr,
  • 20 g unt,
  • 2 ouă,
  • ¼ pachet zahăr vanilat.

Mod de preparare:

Se trece prin sită brânza de vaci. Din lapte, făină și unt se prepară un sos alb în modul următor. Se pun la fiert 250 ml lapte; când clocotește se adaugă făina amestecată cu restul de 150 ml lapte rece. Se fierbe 15-20 minute, amestecând mereu.

În sosul răcit se adaugă zahăr, zahăr vanilat și gălbenușurile. Se amestecă bine sosul, cu brânza pasată și la sfârșit se adaugă albușurile bătute spumă. Se amestecă totul ușor, apoi se toarnă compoziția într-o formă înfăinată (neunsă). Forma se așează în alt vas cu apă fierbinte (baie de apă) și se pune 30 minute la cuptor. Se coace la un foc potrivit.

Se poate fierbe budinca și pe mașina de gătit, în baie de apă. În acest caz, forma se unge cu unt sau ulei și se înfăinează.

Budinca poate fi servită cu puțin zahăr pudră deasupra.

Observație: Se recomandă și persoanelor suferinde de gută, rinichi și colită.

Rețeta video:

Budinca delicioasă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: