Ciorbă de peşte

Ciorba de peşte

Ingrediente: Ciorba de peşte
1 kg peşte mic,
2 cepe,
1 praz,
3 căţei usturoi,
½ kg roşii,
1 pahar vin alb,
sare,
piper,
pătrunjel verde tocat,
crutoane,
1 kg morun,
2 litri apă,
zeamă de lămâie

Mod de preparare:
Se curăţă peştele mic (roşioară, caracudă, etc) şi se fierbe cu sare, împreună cu legumele tăiate mărunt şi cu vinul.
Când este fiert, se scoate şi în apă se pune peştele mare (morun, nisetru, crap) şi se fierbe şi acesta.
Se acreşte ciorba cu zeamă de lămâie sau de varză, borş sau oţet.
Ciorba se serveşte cu crutoane, iar peştele mare se serveşte separat.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: