Cura de sănătate cu nuci și miere
Rețeta
1 kg nucă tocată mărunt
1 kg miere
opțional zeama de la 2-3 lămâi
Se amestecă toate și se țin la macerat într-un borcan închis, la întuneric, timp de 3 zile.
Se ia dimineața o lingură pe stomacul gol și nu se mai consumă nimic timp de 30 de minute.
Cura este bună pentru tratamentul anemiilor, durerilor de cap și hipertensiunii.
Ea dă o stare de bine și este ca un pansament în cazul ulcerului sau gastritei.
NUCILE
Au un conținut unic:
proteine de calitate (15 g/ 100 g),
grăsimi sănătoase (60 g),
fibre (2,4 g),
antioxidanţi,
vitamine (A, B, C, E şi P)
minerale (sodiu, potasiu, calciu, magneziu, clor, fosfor, sulf, fier, cupru, zinc şi iod).
30 de grame de nuci îți dau 100 % din doza zilnică recomandată de acizi grași Omega 3 !
Acțiune:
– Asupra funcţiilor cerebrale, ajutând memoria și capacitatea intelectuală.
– Previn apariţia atacului vascular cerebral.
– Acizii omega 3 din nuci protejează împotriva iregularităţii bătăilor inimii care duc la apariţia atacurilor de cord, scad nivelul de trigliceride şi colesterolul „rău“ şi îl cresc pe cel bun pentru organism.
– Grăsimile mono şi polinesaturate ameliorează sensibilitatea la insulină.
– Menţin ochii sănătoşi, reducând semnificativ riscul de a dezvolta AMD (degenerarea maculară provocată de îmbătrânire).
– Arginina este un amino-acid care are un rol important în creşterea sistemului imunitar.
– Fibrele din nuci ajută la menţinerea funţionării intestinelor, scăzând nivelul colesterolului şi controlând nivelul de zahăr în sânge, prevenind apariţia diabetului zaharat de tip 2.
– Vitamina E este un puternic antioxidant care luptă împotriva radicalilor liberi, prevenind deteriorarea ţesuturilor şi a celulelor roşii, fiind esenţială pentru o piele sănătoasă şi un sistem imunitar puternic.
– Mineralele: manganul (în diferite reacţii enzimatice), cuprul (creşte imunitatea, reduce simptomele artritei, menţine vasele arteriale sănătoase), potasiul (susţine activitatea cardiacă) şi calciul (esențial pentru soliditatea osoasă), fierul (care permite transportul oxigenului prin hemoglobină globulelor roşii), magneziul (esențial în metabolismul glucidelor, lipidelor şi proteinelor), zincul (protejează celulele, ajută ficatul) şi seleniu (antioxidant, hepatoprotector, stimulează fertilitatea).
– Cresc fertilitatea bărbaţilor.
-Tratează tulburările de ritm cardiac.
– Ameliorează bolile de stomac şi intestine: ulcere, dispepsii, iritaţii, pirozis, diaree, constipaţie.
– Reglează funcţiile endocrine, fiind utile în caz de tulburări ale hipofizei şi insuficienţă suprarenală, tulburări de ciclu menstrual, dar şi la menopauză.
– Protejează sănătatea oaselor şi a dinţilor, datorită conţinutului bogat de fosfor.
– Combat cancerul de prostată.
– Feresc femeile de cancerul mamar.
MIEREA
Este un aliment natural care nu trebuie să lipsească din meniul zilnic.
100 de grame de miere de albine conține:
Carbohidrati – 82 g (fibre si zahar);
Proteine – 0,3 g;
Potasiu – 52 mg;
Calciu – 6 mg;
Magneziu – 2 mg;
Vitamina C – 0,5 mg;
Sodiu – 4 mg;
Fier – 0,4 mg.
– este îndulcitor natural
– ajută la slăbit, prin digerarea grăsimii stocate în organism
– este o sursă de energie sănătoasă
– bogată în vitamine și minerale – vitamina C, calciu și fier
– are proprietăți antiseptice și antioxidante
– în combinație cu laptele, face pielea sănătoasă și frumoasă
– ajută la vindecarea rănilor
– are proprietăți antibacteriene care luptă împotriva infecțiilor și a ulcerațiilor
– ameliorează durerile de gât și tusea
– întărește sistemul imunitar.
Aceste informații NU înlocuiesc prescripțiile și tratamentele medicale.
Poftă bună cu mâncare gustoasă și rețete sănătoase!
Dacă vă place vă rog să vă abonați, e gratis 🙂
Muzica fundal: Majesty, Biblioteca YouTube