Dulciuri dietetice: Cremă de ou la abur
0 Comment

Deserturi recomandate în gastrita cu hiperaciditate și în boala ulceroasă
Cremă de ou la abur (4 porții)
Ingrediente:
- 500 ml lapte,
- 60 g zahăr,
- 20 g unt,
- 4 ouă,
- 4 gălbenușuri,
- ¼ pachet de zahăr vanilat.
Mod de preparare:
Se pune zahărul în laptele clocotind și se lasă să mai dea un clocot, după care se pune la rece. Separat, se freacă ouăle întregi, cu gălbenușurile și se tornă în compoziție încet laptele răcit, bătându-se bine. Se toarnă totul într-o formă unsă cu unt. Dacă se formează o spumă deasupra compoziției se lasă să stea câteva minute până ce dispare. Se pune vasul în baie de apă și se fierbe o jumătate de oră.
Se scoate forma din apă și se lasă să stea până ce crema se răcește și apoi se răstoarnă pe o farfurie. Se poate prepra și numai din 4 ouă (fără 4 gălbenușuri).
Rețeta video: