Ecler cu ciocolată, frișcă și alune

Ecler cu ciocolată, frișcă și alune – rețeta franțuzească de Choux a la creme

INGREDIENTE:
– Pentru aluat:
125 ml apă, 125 ml lapte, 125 g unt, 150 g făină, 3 albușuri
– Pentru cremă:
500 ml lapte, 3 gălbenuşuri, 2-3 linguri zahăr sau o banană pasată.
– frișcă
– alune
MOD DE PREPARARE:
– Gogoși: Se clocotesc apa, laptele și untul, se ia vasul de pe foc, se pune toată făina și se amestecă repede, formându-se o minge în care se încorporează albușurile. Din acest aluat se iau cu lingura bucățele mici, se fac batoane cât degetul și se coc în tava caldă, timp de 10-15 minute. Apoi se taie pe mijloc și se umple cu cremă.
– Cremă: Se amestecă gălbenușurile cu zahăr sau cu o banană pasată și puțin lapte, apoi cu tot laptele pe foc, până se face o cremă grosuță. Se adaugă 2 linguri de ciocolată, opțional.
– Ornăm după preferință, cu frișcă, zahăr pudră, ciocolată topită, miere sau fructe de sezon.
– Presărăm deasupra alune tocate mărunt.

Aceste informații NU înlocuiesc prescripțiile și tratamentele medicale.
Poftă bună cu mâncare gustoasă și rețete sănătoase!
Dacă vă place vă rog să vă abonați, e gratis 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: