Faimosul curcan umplut, la cuptor! Rețetă unică, pe care întreaga familie o va iubi!

Fraged și suculent, curcanul umplut este atât de bun, că nu se compară cu nimic altceva.
INGREDIENTE:
– un curcan
– 2 cepe, ardei capia, roșii – sau roșii de la borcan
– 5 linguri de orez
– verdeață: pătrunjel, busuioc, mentă, condimente după gust
– un pahar de vin
MOD DE PREPARARE:
Pentru sos ne trebuie ceapă, roșii și ardei. Le spălăm, le curățăm și le tocăm mărunt, apoi le punem în tigaie pe foc, până scade sosul și se îngroașă. Pentru a fi dietetic, sosul se face fără ulei.
Sau desfaceți un borcan din cămară, dacă mai aveți.
Dacă nu aveți grădină, e bine să aveți în casă un ghiveci de busuioc sau alte plante aromate și cu proprietăți benefice pentru sănătate, pentru a putea aromatiza orice mâncare.
Spălăm bine 2-3 linguri de orez, pentru a nu se lipi.
Punem orezul la fiert cu o cană de supă dacă avem, sau chiar de apă, doar 10 minute, că se mai face și la cuptor.
Stropim pilaful din belșug cu sos de roșii, ceapă și ardei.
Cu acest amestec umplem curcanul și-l dăm la cuptor, într-o tavă unsă cu ulei, o cană de supă și un pahar de vin
Când s-a rumenit curcanul și e fraged și bun, presărăm pe deasupra pătrunjel și condimente după gust.
E cel mai bun curcan umplut și rumenit la cuptor, pe care l-ați mâncat vreodată.
Poftă bună!