Gogosi pufoase fără drojdie și praf de copt

Reteta de gogosi pufoase fără drojdie și praf de copt
INGREDIENTE:
250 gr lapte
30 gr unt
150 gr făină
3 ouă
ulei
vanilie
un praf de sare
MOD DE PREPARARE:
Se pune la fiert laptele cu unt, sare și vanilie și când fierbe se adaugă toată făina, se ia vasul de pe foc și se amestecă bine până se formează o bilă de cocă. În aceasta se adaugă ouăle câte unul pe rând, amestecând cu mixerul sau cu lingura foarte bine până se încorporează tot.
Se ia aluat cu lingurița, se fac bile cât nuca în palmele unse cu ulei și se pun în tigaia cu ulei încins, care să le acopere complet. Se prăjesc aproximativ 10 minute la foc mic, până când se crapă puțin într-o parte și se rumenesc bine.
Putem face gogoșele simple sau umplute cu brânză. Cele simple vor fi mai pufoase, cu coaja crocantă.
Se pudrează cu zahăr și se mănâncă imediat, cu o ceașcă de lapte cald.
Sunt mai bune decât v-ați putea imagina!
Poftă bună, și nu uitați să vă abonați pentru alte rețete delicioase!