Înghețată fără zahăr și fără E-uri – 3 rețete cu banane, căpșuni, cireșe și ciocolată

Pentru zilele toride, putem prepara în casă înghețată foarte sănătoasă. Iată câteva rețete:
1. Înghețată cu banane și căpșuni
Se congelează 2 banane fără coajă și câteva căpșuni. Se scot din congelator și se lasă 5 minute la dezghețat, apoi se bat 5 minute în robotul de bucătărie, până ating consistența înghețatei.
2. Înghețată de cireșe
200 ml lapte
Cireșe fără sâmburi
o lingură de miere
400 ml smântână pentru frișcă
Se bate smântâna și se adaugă laptele. Compoziția se pune în tavă în straturi alternativ cu straturi de cireșe, stropite cu miere. Se ține la rece.
3. Înghețată de ciocolată
O ciocolată rasă, sau 3 linguri de cacao și o lingură de miere
Smântână – o cană
Lapte – o ceașcă
2-3 gălbenușuri de ou
Bateți smântâna cu gălbenușuri și lapte, adăugați ciocolata rasă sau cacao și miere, și puneți la rece.
Sfaturi:
Pentru a nu face gheață, la toate felurile de înghețată trebuie scoasă compoziția din când în când din congelator și frecată manual sau la robot, până se sfărâmă gheața și prinde consistență de înghețată.
În acest stadiu se poate așeza pe platou în diverse forme și orna după preferințe: tort, ruladă, etc.
Aceste informații NU înlocuiesc prescripțiile și tratamentele medicale.
Poftă bună cu mâncare gustoasă și rețete sănătoase!
Dacă vă place vă rog să vă abonați, e gratis 🙂