Lipii pufoase – rețeta de bază pentru shaorme, rulade și alte miraculoase umpluturi
0 Comment

Lipii pufoase - rețeta de bază pentru shaorme, rulade și alte miraculoase umpluturi
După multe încercări de tot felul, am găsit în sfârșit rețeta perfectă de lipie, care se poate rula și umple cu orice poftești, sau cu orice mai găsești prin frigider. E subțire, moale și pufoasă, se face mai repede de cât te aștepți și poate fi folosită la atâtea rețete de umpluturi, cam câtă imaginație are fiecare, ba chiar și în plus. O putem folosi la micul dejun, la gustare, prânz sau cină, cu ingrediente dulci sau sărate... ce mai, este o minune, dar nu vă spun mai mult de atât, ci vă las să vedeți singuri. Din cantitățile pe care le-am folosit eu am făcut 10 lipii cât farfuria. Puteți dubla porția, că n-o să vă pară rău. Iar dacă mai rămân, nu e problemă, le puteți păstra la frigider o zi-două, și tot proaspete și pufoase vor fi.
Autor: Retete Diete
Portii: 10 lipii
Ingrediente
- 550 g făină
- o linguriță praf de copt
- un praf de sare
- 250 ml apă fierbinte
- 100 g unt
Mod de preparare
- Amestecăm întâi solidele, punând praf de copt, sare si unt peste făină.
- Apoi începem să adăugăm apa fiartă, puțin câte puțin, până încorporăm tot.
- Frământăm cu mâna puțin în castron și apoi pe planșetă, acoperim aluatul cu o foaie de plastic și lăsăm să crească la cald 30 de minute.
- După ce a crescut puțin, luăm aluat cam cât un ou și-l întindem cu sucitorul pentru a face lipii rotunde și subțiri.
- Le punem în tigaia încinsă pe foc fără ulei, și la 2 minute le întoarcem pe partea cealaltă.
- Se fac repede. Cât ai clipi, crește teancul de lipii rumene și frumos mirositoare.
Nota
Deși rămân moi multă vreme, totuși, dacă vrem să folosim câteva lipii pentru a face ruladă, e bine să rulăm lipiile cât încă sunt calde, și să le păstrăm așa. Vor fi mult mai maleabile.
Dar despre umpluturi vom mai vorbi în viitoarele noastre videoclipuri, când vom face shaorma, ruladă, lipie surpriză pe omletă, și multe alte bunătăți.
Vă aștept.
Dar despre umpluturi vom mai vorbi în viitoarele noastre videoclipuri, când vom face shaorma, ruladă, lipie surpriză pe omletă, și multe alte bunătăți.
Vă aștept.