Macarons – rețeta franțuzească completă pas cu pas, cea mai bună și rapidă

Ingrediente:
– 3 albușuri
– 100 g făină de migdale bine cernută, să fie foarte fină
– o lingură zahăr tos
– 150 g zahăr pudră
– opțional o lingură de cacao
Pentru ganache:
– 300 g ciocolata alba sau neagră
– 150 g smântână pentru frișcă
– colorant alimentar pudră, sau fructe colorate: zmeură proaspătă sau congelată, portocale, pireuri de fructe colorate, etc.
Opțional: Umplutura de caramel sărat:
– 100 gr. unt
– 100 gr. zahăr brun
– 100 ml. smântână pentru frișcă
– ¼ linguriță sare
Mod de preparare:
Se bat albușurile 2-3 minute, se adauga zaharul tos si se mixeaza 10 minute, până se obține bezeaua. Acum se pot pune coloranți praf, dacă dorim macarons de anumite culori, sau cacao.
Separat, se amestecă făina de migdale cu zahărul pudră, apoi se adauga bezeaua treptat și se amesteca usor, de jos in sus, cu paleta. Daca amesteci prea putin, macaron-ul se crapă, iar daca amesteci prea mult, va fi plat, deci trebuie să aibă consistența lavei, fluidă dar groasă.
Pe o tava tapetata cu hartie de copt se pun grămăjoare cu un diametru de 4 cm și se lasă la uscat până nu se mai lipesc de mână. Se incalzeste cuptorul la 150 de grade si se coc 10-15 minute în funcție de cuptor, până se dezlipesc usor de pe hartie.
Pentru ganache se bate frișca, apoi se încinge, se ia de pe foc, se adaugă ciocolata albă și zmeura pasată și se dă la rece.
Umplutura de caramel sărat: untul și zahărul dau în clocot la foc mediu 2-3 minute, apoi se adaugă smântâna lichidă și sarea și se mai lasă pe foc pentru aproximativ 5 minute. Se pune la frigider pentru a se întări.
Când s-au răcit, se asamblează macarons cu diverse creme și culori și se așează pe verticală, să nu se apese unii peste alții.


Aceste informații NU înlocuiesc prescripțiile și tratamentele medicale.
Poftă bună cu mâncare gustoasă și rețete sănătoase!
Dacă vă place vă rog să vă abonați, e gratis 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: