Macrou pe frunze de gulie


Cunoaștem deja dieta mediteraneană, din rețeta noastră anterioară.
Azi vom face o rețetă de pește pe frunze de gulie, un meniu excelent de prânz din dieta mediteraneană.
Macroul are Omega 3, întărește sistemul imunitar, reglează metabolismul, este indicat în cure de slăbire deoarece descrește țesutul adipos, scade nivelul zahărului din sânge, scade colesterolul și este eficient împotriva bolilor de inimă, artrită, cancer, depresie sau Alzheimer.
Frunzele de gulie sunt bogate în vitamina A, B6, C, E, B9, B2, K, calciu, cupru, fosfor, fier, potasiu, magneziu, mangan și fibre.
Morcovii sunt considerați legume cu puteri magice, datorită nivelului ridicat de vitamina A, C şi B6, potasiu, magneziu și calciu.
Sfecla roșie este unul dintre cele mai nutritive alimente datorită complexului de vitamine și minerale pe care îl conține – vitamina B, mangan, potasiu, fibre, fier, fosfor, vitamina C.
Ceapa verde este leguma care curăță toxinele din corp, ajută la creșterea imunității, este indicată în diete de slăbit și ajută în sănătatea inimii și a oaselor.
Salata verde este o sursă importantă de vitamina A, fier, calciu, magneziu, potasiu, minerale esențiale.


INGREDIENTE
– pește macrou
– frunze de gulie
– morcovi
– sfeclă roșie
– ceapă verde (sau uscată)
– salată verde sau Lollo
– lămâie
– usturoi
– roșii sau sos tomat
– sare, curcumă, piper, cimbru, pătrunjel, rozmarin
MOD DE PREPARARE
Spălăm macroul, îl desfacem pe jumătate, curățăm de oase și-l presărăm cu sare, usturoi, sare, curcumă, piper, cimbru, pătrunjel, rozmarin și alte ierburi și mirodenii după gust.
Punem peștele pe grătarul încins, până când se rumenește.
În acest timp pregătim legumele.
Frunzele de gulie și de salată verde se spală și se rup buchețele.
Morcovul se taie felii sau se dă pe răzătoare.
Sfecla roșie se curăță de coajă și se taie felii, bucăți sau se dă pe răzătoare. Dacă se taie în bucăți mai groase, va necesita mai mult timp de fierbere, pentru că se înmoaie mai greu.
Ceapa verde se spală și se taie, iar usturoiul se curăță și se taie felii.
Toate legumele se pun în tigaie cu o cană de apă, la foc mediu, până când se înmoaie.
Se servesc bucăți de macrou cu garnitură de legume și pâine caldă în tigaie.

Nu ratați aceste rețete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: