Mămăligă la ceaun cu ou ochi

Mămăligă la ceaun cu ou ochi, smântână și caș dulce – sau brânză

INGREDIENTE
* Mămăliguța:
1 l apă
o linguriță sare
250 gr mălai
* 1 ou
* 100 gr caș nesărat și/sau 100 gr brânză veche
* 50 gr unt – facultativ
* 100 gr smântână – facultativ
MOD DE PREPARARE:
Se fierbe apa cu sare și se adaugă mălaiul în ploaie, se amestecă cu telul sau cu lingura de lemn să nu se afume și după ce a fiert bine, se răstoarnă pe un platou sau farfurie mare.
Oul se sparge și se pune în apa care fierbe pe foc, câteva minute, până când se întărește albușul.
Se servește o lingură sau două de mămăligă peste care se așează oul fiert, alături smântâna și cașul dulce, iar pe deasupra se presară brânză rasă.
Fiind bogată caloric, untul, smântâna și brânza vor fi alese de fiecare în cantitatea potrivită.


Poftă bună și nu uitați să vă abonați, pentru alte rețete delicioase 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: