Micul dejun care a cucerit internetul: Rulada din Lipie

5 from 1 reviews
Micul dejun care a cucerit internetul: Rulada din Lipie
 
După ce am făcut împreună rețeta de Lipii pufoase - rețeta de bază pentru shaorme, rulade și alte miraculoase umpluturi, iată că a venit vremea să facem și o ruladă din această lipie pufoasă, subțire și moale, care se poate rula și umple cu orice poftești, sau cu orice mai găsești prin frigider. Vă spun de la început că veți iubi acest mic dejun și-l veți face mereu, cu toate că această minunată ruladă e la fel de bună și la prânz sau cină. Umplutura este la alegerea voastră. Eu vă dau doar niște idei, cum îmi place mie: cu omletă, brânză dulce, cașcaval, șuncă, smântână, salată verde, roșii sau sos de roșii, măsline, sau orice aveți inspirație să alegeți.
Autor:
Ingrediente
  • Pentru lipie avem nevoie de:
  • - 550 g făină
  • - o linguriță praf de copt
  • - un praf de sare
  • - 250 ml apă fierbinte
  • Pentru umplutură avem nevoie de:
  • - omletă
  • - brânză
  • - salată verde
  • - roșii
  • - sau orice doriți...
Mod de preparare
  1. Amestecăm întâi solidele, punând praf de copt și sare peste făină, apoi adăugăm apa fiartă, puțin câte puțin.
  2. Frământăm, acoperim aluatul cu o foaie de plastic și lăsăm să crească la cald 30 de minute, apoi luăm bucăți din aluat și le întindem cu sucitorul pentru a face lipii rotunde și subțiri.
  3. Se coc în tigaia încinsă pe foc, fără ulei, 2 minute pe fiecare parte.
  4. Se pot umple imediat, iar dacă se răcesc, le puteți încălzi și după o zi, și vor fi la fel de moi și pufoase.
  5. Peste lipia caldă punem pe rând ingredientele alese pentru umplutură.
  6. Rulăm imediat, înfășurăm în staniol și lăsăm să se așeze un pic, înainte de a o tăia felii.
Nota
Este o ruladă foarte frumoasă, dar n-o să vă vină să credeți cât este de gustoasă.
Încercați-o neapărat, și vă asigur că n-o să vă pară rău.
Poftă bună.

 

Reteta video:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: