Mini tarte cu piersici și ciocolată

Dacă tot e sezonul piersicilor coapte și parfumate, haideți să facem câteva tarte delicioase cu piersici și, desigur și cu ciocolată, al cărui sezon e mereu.
Urmăriți filmul pentru a reuși cele mai parfumate și gustoase tarte mini:

INGREDIENTE:
Foietaj din comerț, sau aluat după rețeta:

Aluat de Foietaj făcut în casă – rețeta clasică, franțuzească:

– 500 g făină
– 50 g zahăr
– 25 g drojdie
– un vârf cuțit sare
– 230 ml apă
– 100 g ulei (sau unt topit)
– 250 g unt rece pentru împachetat


Pentru umplutură
– 2 piersici coapte
– o tabletă de ciocolată

MOD DE PREPARARE:
Puteți cumpăra aluat din comerț, sau să-l faceți acasă.
Dacă faceți aluatul în casă, urmăriți rețeta Foietaj făcut în casă – rețeta clasică, franțuzească,
Sau pe scurt:
Amestecăm ingredientele (mai puțin untul de împachetat), frământăm 5 minute și dăm la rece 2 ore. Apoi împachetăm untul și împăturim de câteva ori, de fiecare dată lăsând 2 ore la rece.


Regula de împăturire este mereu aceeași: un dreptunghi împărțit în 3, îndoim partea stângă peste cea din mijloc, apoi partea dreaptă peste ele, dăm la rece și reluăm.


În timp ce se răcește aluatul, pregătim umplutura:
Tăiem piersicile în felii, și mai putem adăuga cireșe sau alte fructe.
Ciocolata o rupem în pătrate.
Când aluatul este gata, întindem o foaie pe care tăiem cercuri cu paharul.

Pe fiecare cerc punem o felie de piersică și un pătrățel de ciocolată, iar aluatul îl ridicăm din patru colțuri în jurul umpluturii.


Ungem cu ou bătut, punem în tavă și coacem circa 30 de minute, sau până când se rumenesc.
Sunt niște mini tarte care ne încântă cu aroma de piersică și dulceața ciocolatei, iar foietajul rumen face din această rețetă o sărbătoare.
Încercați-o, se face ușor și este delicioasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: