Omletă gratinată cu ciuperci pe grătar

Facem azi o rețetă de omletă gratinată cu ciuperci pe grătar, excelentă pentru un mic dejun sățios și gustos.
INGREDIENTE:
– 10-15 ciuperci
– 200 g brânză sau cașcaval
– 50 g smântână
– ceapă și usturoi verde – câte o legătură mare
– 3 ouă
– sare și piper după gust
– mărar și pătrunjel verde
– măsline
MOD DE PREPARARE:
Scoatem codițele din ciuperci și le tocăm felii.
Ceapa și usturoiul verde le tocăm mărunt.
Călim într-o tigaie codițele de la ciuperci, ceapa și usturoiul.
Deasupra punem un grătar pe care așezăm pălăriile de ciuperci, și punem peste ele un capac, ca să se pătrundă mai bine.
În acest timp, batem ușor ouăle cu smântâna într-un castron.
Când s-au călit ingredientele din tigaie, punem peste ele ouăle bătute, iar peste ele presărăm bucățele de brânză. Câteva bucățele punem și în pălăriile de ciuperci de pe grătar.
Lăsăm pe foc până când se topește brânza și omleta se rumenește frumos.
Presărăm mărar și pătrunjel tocat și servim cu salată și măsline.
Este un mic dejun foarte bun, plin de arome și savoare.
Poftă bună!