Oul de prepeliță – recomandări, diete și rețete

Oul de prepeliță este un produs dietetic, bogat în vitamine, și față de cel de găină conține de 5 ori mai mult fosfor, de 7 ori mai mult fier, de 6 ori mai multă vitamina B1 și de 15 ori mai multa vitamina B2.
Sunt recomandate mai ales după intervenţii chirurgicale şi radioterapii, deoarece contribuie la regenerarea şi bunăstarea organismului şi la menţinerea sănătăţii.
Se administreaza pe stomacul gol, de preferință crude, simple sau amestecate cu miere de albine sau cu suc natural de fructe.
Când este gătit, oul de prepeliţă pierde 2% din valoarea nutritivă şi îndeosebi din cea terapeutică, de aceea e mai bine să fie consumate crude.
Se recomandă mai multe cure de 60, 90, 120 şi respectiv de 240 de ouă.
Cura de 120 de ouă se administrează în caz de conjunctivite, hipertensiune, tulburări digestive, tuse convulsivă, ulcer, urticarii.
Cura de 240 de ouă se administrează în caz de alergii, anemie, astm bronșic, ateroscleroză, boli hepatice și renale, diabet, gută, impotență, migrene, neurastenie, obezitate, TBC.

La copii se administrează în funcție de vârstă:
– sub un an, un ou zilnic, timp de 30 de zile
– până în 7 ani – două ouă pe zi, timp de 30 de zile
– între 8 și 10 ani, trei ouă pe zi timp de o lună
– între 11 și 15 ani, se începe cu trei ouă în primele 3 zile și se continuă cu patru ouă încă 28 de zile
– adolescenții vor putea consuma 3 ouă în primele 2 zile, 4 oua într-a treia zi și 5 ouă încă 22 de zile

Cura de slăbire cu ouă de prepeliță:
Se beau, în fiecare dimineață, pe nemâncate, 5 ouă de prepeliță, în loc de mic dejun, iar la celelalte mese se mănâncă echilibrat, se hidratează bine și se face mișcare minim 30 de minute, consumul de alcool fiind interzis.

Rețete:

1. Ouă de prepeliță umplute
Se fierb 10 ouă de prepeliță, se taie pe jumătate, se scoate gălbenușul și acesta se amestecă cu diverse ingrediente, după gust:
– un cartof și un morcov fiert, un castravete murat și un ardei, câteva măsline – tocate mărunt
– brânză dulce sau puțin sărată și o lingură de smântână sau iaurt
– 3 avocado, suc de la jumătate de lămâie și 100 gr iaurt – mixate
– pate de ficat și puțin mărar, cu sau fără maioneză
– o conservă de ton sau macrou, cu o ceapă tocată
– iaurt și cașcaval ras
– ciuperci fierte și tocate, cu mărar și usturoi verde tocat, cu sau fără maioneză
– icre de pește și ceapă tocată
– piept de pui la grătar, tocat cu cuțitul
– afumătură și salată verde, tocate mărunt
Apoi se pune amestecul în albușuri și se ornează cu mărar și pătrunjel verde tocat.

2. Ciuperci umplute cu ouă de prepeliță
Se iau 10 ciuperci cu pălăria mare, se spală și în mijloc se pune un strat de brânză în care se face gaură. Spargem oul în această adâncitură, apoi băgăm la cuptor 10-15 minute, până se întărește albușul. Se servește presărat cu pătrunjel verde.

Aceste informații NU înlocuiesc prescripțiile și tratamentele medicale.
Poftă bună cu mâncare gustoasă și rețete sănătoase!
Dacă vă place vă rog să vă abonați, e gratis 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: