Plăcintă cu căpșuni, în tigaie. Rețetă rapidă, ieftină și fără cuptor!
0 Comment

Am făcut împreună pandișpan cu cireșe, chec pufos fără bicarbonat – și a fost delicios.
Dar cum e deja vară și prea cald pentru a mai arde cuptorul, ieri am făcut pandișpan cu vișine fără cuptor, într-o crăticioară pe aragaz, și ați văzut cât de mult a crescut, că nu-ți venea a crede.
Azi, așa cum v-am promis. vom face o plăcintă cu căpșuni, grozav de bună, și tot fără cuptor.
Gata, m-am hotărât: pe timp de vară nu mai aprind cuptorul!
Voi face plăcinte și checuri pufoase doar în tigaie, pe focul aragazului.
Nu e greu, se fac repede, sunt ieftine și delicioase.
Și cum nu mai curg toate apele pe noi de la cuptor, acum gătitul este o plăcere.
Plăcintă cu căpșuni, în tigaie. Rețetă rapidă, ieftină și fără cuptor!
Autor: Retete Diete
Ingrediente
- 120 g zahăr
- 120 g făină
- 3 ouă
- 30 g ulei
- vanilie
- un praf de sare
- opțional, o linguriță praf de copt
- o mână de căpșuni
Mod de preparare
- Mixăm albușurile, adăugăm zahărul și mai mixăm, până când facem o spumă tare.
- Separat mixăm gălbenușurile, adăugăm sare și ulei și mai mixăm puțin, să facem o cremă frumoasă.
- Apoi încorporăm albușul spumă în crema de gălbenușuri, amestecând ușor cu paleta.
- Deasupra cernem făina și o încorporăm ușor, să nu rămână cocoloașe.
- Punem câteva căpșuni tăiate în sferturi în aluat, iar deasupra ornăm cu alte căpșuni, pe care le lăsăm cu codițe.
- Pregătim tigaia, o ungem cu ulei, o tapetăm pe fund cu hârtie de copt, presărăm făină și turnăm aluatul.
- Dacă tigaia are fundul subțire, se poate pune pe un disc metalic, deasupra focului. Se coace la foc mic, circa 25 de minute. Când e gata, facem proba cu scobitoarea.
- Scoatem plăcinta pe farfurie și o lăsăm să se răcească puțin.
Nota
După cum vedeți, aluatul a crescut foarte mult în tigaie, încât căpșunile de deasupra au intrat în blat, dar nu e problemă, putem orna cu alte căpșuni sau chiar cireșe ori vișine, ca să îmbogățim gustul cu mai multe fructe și arome.
Este o plăcintă cu aluat asemănător celui de pandișpan, crește și miroase îmbietor, e pufoasă și delicată, iar gustul este desăvârșit.
Este o plăcintă cu aluat asemănător celui de pandișpan, crește și miroase îmbietor, e pufoasă și delicată, iar gustul este desăvârșit.
Urmăriți filmul și faceți neapărat această rețetă, că nu veți regreta.
Dacă nu aveți căpșuni, puneți orice fructe aveți, sau nu puneți nimic, că și simplă e grozav de bună. Se face ușor, foarte repede, fără să te mai coci la cuptor, și mai e și foarte ieftină.
Dacă v-a plăcut, rămâneți aproape, că nici nu știți ce vom face mâine.
Rețeta video de Plăcintă cu căpșuni: