Plăcinte cu brânză în tigaie
0 Comment

Plăcinte cu brânză în tigaie - micul dejun minune, care se face în 5 minute
De când am descoperit această rețetă, plăcintele cu brânză în tigaie, cu gust și aromă absolut irezistibile, au devenit micul dejun preferat de toată familia. Și după ce că sunt atât de bune, se fac și foarte repede, ba sunt și ieftine, ca să nu mai spun cât sunt de sănătoase. Se pot umple cu ceapă verde tocată, dar și ceapă galbenă sau roșie, de care aveți, se poate pune și usturoi verde, iar brânza poate fi de oricare: brânză dulce de vaci, sau sărată, mozzarella sau cașcaval, orice vă place sau aveți prin casă. Această rețetă de plăcintă în tigaie, caldă și aromată, este foarte gustoasă indiferent cu ce o umpleți. Eu am folosit acum următoarele ingrediente, pentru 4 plăcinte calde, cu brânză. Dacă familia e mai mare, le puteți dubla, că sigur se vor mânca imediat.
Autor: Retete Diete
Portii: 4 plăcinte
Ingrediente
- 250 g făină
- 150 ml lapte
- 250 g mozzarella (sau puneți brânză de care aveți)
- o legătură de ceapă verde
- un ou
- 2 linguri de ulei
- 10 g drojdie uscată sau 20 g proaspătă
- o linguriță de zahăr
- un vârf cuțit sare
Mod de preparare
- Punem într-un bol făina, drojdia, zahărul, laptele, oul, uleiul și sarea, frământăm puțin și punem la crescut, la cald, acoperit cu capac sau celofan.
- Până crește, tocăm ceapa verde și tăiem brânza felii, sau o dăm pe răzătoare, dacă e tare.
- Când a crescut aluatul, luăm bucăți de aluat și le întindem pe planșetă făcând turte rotunde, pe care punem ceapa tocată și brânza.
- Apoi aducem marginile de aluat în centru și lipim bine, să nu curgă umplutura. Mai întindem puțin cu sucitorul, cu atenție să nu se rupă aluatul.
- Punem o tigaie pe aragaz la foc mic, fără să o ungem cu ulei.
- Când tigaia s-a încălzit, punem plăcinta și capacul și lăsăm 2-3 minute până se rumenește pe o parte, apoi întoarcem pe partea cealaltă încă 2 minute.
- Așa facem cu toate cele 4 plăcinte care ies din această compoziție.
Nota
Dacă ați făcut aluatul în cantitate dublă sau mai mult, puteți păstra la rece aluatul rămas, și mai faceți alte plăcinte seara sau a doua zi. Se păstrează bine în frigider, aluatul nu scade, și plăcintele sunt la fel de gustoase, ba se fac și mai repede, fiind aluatul deja făcut.
Până le terminăm de copt, deja bucătăria s-a umplut de un miros irezistibil, și fiecare vine repede și nerăbdător să-și ia plăcinta și să se bucure de gustul incredibil.
Dacă n-ați făcut niciodată plăcinte calde cu brânză, în tigaie, nu mai pierdeți niciun minut, și faceți repede aceste minuni despre care o să tot povestiți.
Poftă bună!
Până le terminăm de copt, deja bucătăria s-a umplut de un miros irezistibil, și fiecare vine repede și nerăbdător să-și ia plăcinta și să se bucure de gustul incredibil.
Dacă n-ați făcut niciodată plăcinte calde cu brânză, în tigaie, nu mai pierdeți niciun minut, și faceți repede aceste minuni despre care o să tot povestiți.
Poftă bună!
Reteta video: