Rețetă de tobă tradițională în stomac de porc, într-un pet, tavă sau o simplă crăticioară

INGREDIENTE
cap sau picioare de porc
şorici, carne grasă
măruntaie: rinichi, inimă, ficat


foi dafin, boabe de piper, sare
verdeață după gust
dacă aveți, stomac de porc și 2 linguri oţet


MOD DE PREPARARE
Capul și picioarele se pârlesc, se spală și se pun la fiert până când se desprinde carnea de pe os.
Spre sfârșit se pun măruntaiele și se fierb cam 30 de minute.
După ce s-a luat spuma de pe oală, se adaugă foile de dafin, boabe de piper și sare.
Se scoate toată carnea și se taie cuburi, păstrând apa în care a fiert.


Dacă faceți toba în stomac, trebuie spălată bine cu apă și oțet.
Puteți la fel de bine să puneți carnea tăiată în peturi, tăvi sau o cratiță.
Peste carne se mai adaugă 2 polonice de zeamă în care au fiert.
Se pune la rece și după o zi e bună de tăiat și de mâncat.
Poftă bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: