Ruladă cu şuncă
0 Comment
Ingrediente:
5 ouă,
70 gr unt,
100 gr făină,
½ litru lapte,
50 gr caşcaval,
150 gr şuncă,
2 linguri smântână,
1 praf sare
Mod de preparare
Blatul: 50 gr unt topit se amestecă cu făină şi lapte şi se freacă bine pe foc, apoi se lasă la răcit.
Se adaugă pe rând gălbenuşurile şi albuşurile spumă tare.
Se unge o tavă cu unt şi se presară cu făină, se toarnă compoziţia şi se coace, dar nu prea tare, ca să se poată rula. Se răstoarnă pe un şervet pe care s-a râs caşcaval.
Umplutura: şuncă tocată se amestecă cu smântână şi caşcaval ras, se aşează pe foaia care se rulează, şi se serveşte cu legume fierte: morcov, conopidă, mazăre, etc.