Ruladă de pâine cu cremă de post – moale și cremoasă

Rulada aceasta este o rețetă de post foarte cremoasă și gustoasă, și se face repede și ușor.

INGREDIENTE CREMĂ
250 ml (o cană) lapte vegetal de soia, cocos, etc.
50 g zahăr (1/4 cană)
15 g amidon de porumb (2 lingurițe)
1/2 linguriță curcumă
zahăr vanilat
INGREDIENTE ALUAT
300 g făină
100 ml lapte vegetal cald (1/2 cană)
o lingură drojdie
50 g zahăr (1/4 cană)
vanilie
50 g margarină vegetală
TOPPING
un praf de curcumă cu 3 linguri lapte vegetal
fulgi de migdale

MOD DE PREPARARE

Pentru cremă

Punem într-un bol 250 ml (o cană) lapte vegetal, 50 g zahăr (1/4 cană), 15 g amidon de porumb (2 lingurițe), 1/2 linguriță curcumă și zahăr vanilat. Amestecăm pe foc până când se întărește crema.

 

Pentru aluat

Amestecăm 300 g făină cu 100 ml lapte vegetal cald (1/2 cană), o lingură drojdie, 50 g zahăr (1/4 cană), vanilie și 50 g margarină vegetală. Facem un aluat care nu se lipește, și-l lăsăm la crescut. Când a crescut, întindem o foaie, pe care punem crema și rulăm. Tăiem acest rulou cu ața, în felii de 1 cm grosime, le punem în tava tapetată cu hârtie de copt, le ungem cu un praf de curcumă și 3 linguri lapte vegetal, presărăm fulgi de migdale sau cocos și dăm la cuptor 30 de minute, sau până când se rumenesc.

Poftă bună!

Aici vedeți multe rețete de post.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: