Ruladă de pâine cu cremă de post – moale și cremoasă

Rulada aceasta este o rețetă de post foarte cremoasă și gustoasă, și se face repede și ușor.
INGREDIENTE CREMĂ
250 ml (o cană) lapte vegetal de soia, cocos, etc.
50 g zahăr (1/4 cană)
15 g amidon de porumb (2 lingurițe)
1/2 linguriță curcumă
zahăr vanilat
INGREDIENTE ALUAT
300 g făină
100 ml lapte vegetal cald (1/2 cană)
o lingură drojdie
50 g zahăr (1/4 cană)
vanilie
50 g margarină vegetală
TOPPING
un praf de curcumă cu 3 linguri lapte vegetal
fulgi de migdale
MOD DE PREPARARE
Pentru cremă
Punem într-un bol 250 ml (o cană) lapte vegetal, 50 g zahăr (1/4 cană), 15 g amidon de porumb (2 lingurițe), 1/2 linguriță curcumă și zahăr vanilat. Amestecăm pe foc până când se întărește crema.
Pentru aluat
Amestecăm 300 g făină cu 100 ml lapte vegetal cald (1/2 cană), o lingură drojdie, 50 g zahăr (1/4 cană), vanilie și 50 g margarină vegetală. Facem un aluat care nu se lipește, și-l lăsăm la crescut. Când a crescut, întindem o foaie, pe care punem crema și rulăm. Tăiem acest rulou cu ața, în felii de 1 cm grosime, le punem în tava tapetată cu hârtie de copt, le ungem cu un praf de curcumă și 3 linguri lapte vegetal, presărăm fulgi de migdale sau cocos și dăm la cuptor 30 de minute, sau până când se rumenesc.
Poftă bună!