Sarmale în foi de varză acră
0 Comment
Ingrediente:

– 400 gr de carne de porc tocată
– 2 cepe
– 2 linguri orez
– 3 linguri de bulion de roşii
– 1 legatură de mărar
– 1 kg foi de varză acră
– piper macinat si boabe
– 2 foi de dafin
– cimbru uscat
-200 gr afumatură
Mod de preparare sarmale cu carne în foi de varză acră:
Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt, se adaugă orezul si 1 lingura de bulion. Într-un castron se pune carnea tocata la masina sau cu satarul, împreună cu ceapa şi orezul cu bulion, 1/4 de linguriţă de piper măcinat, 1/2 linguriţă de cimbru uscat, mărarul tocat mărunt. Se amestecă bine. Dacă varza este sărată, nu puneţi sare, iar dacă este prea sărată, lăsaţi-o în apă caldă la desărat înainte de a fi folosită.
Desprindeţi frunzele de varză de pe cotor, luaţi carne cu o lingură şi rulaţi foaia de varză în jurul cărnii, având grijă să acoperiţi cu varză şi capetele sărmăluţei. Sărmaluţele astfel pregătite se pun într-o cratiţă in straturi de sarmale, varza tocata si afumatura, presarate cu bulion si mirodenii. Se adauga apă si se fierbe 40 de minute, pe foc sau la cuptor, verificand daca a fiert orezul. Se servesc cu mamaliga.
Sunt delicioase, pofta buna!