Tartă cu ciuperci în tigaie

Vă prezint azi o tartă cu ciuperci care se face repede și foarte ușor, și este excelentă la micul dejun.
Pentru tarta cu ciuperci ne trebuie:
INGREDIETE
Tarta
– 250 g făină
– 150 g unt
– un ou
Umplutura
– ouă (câte unul de persoană)
– ceapă și usturoi verde
– ciuperci
– brânză
– smântână
– măsline
– roșii
MOD DE PREPARARE :
Pentru tartă se amestecă făina cu un ou și unt rece, fără a se frământa. Se face un aluat care se pune la rece 30 de minute, apoi se pune în formă de tartă sau chiar în tigaie, se înțeapă cu furculița și se coace pe focul aragazului. După ce se rumenește pe o parte, se întoarce pe cealaltă și se mai lasă puțin să se rumenească, apoi se trece pe un platou.
Pentru umplutură: tocăm ceapa, usturoiul și codițele de la ciuperci, și le punem la călit.
Câteva pălării de ciuperci mai mari se pun pe grătar sau în tavă, iar după ce se înmoaie, adăugăm smântână, brânză și măsline în mijloc, și mai ținem 10 minute pe foc.
Separat batem cu furculița ouăle cu brânză rasă, iar când s-au călit bine ingredientele din tigaie, punem ouăle bătute deasupra, presărăm cu măsline și tăiem câteva roșii de jur împrejurul tigăii, apoi mai lăsăm pe foc până când se rumenește totul frumos.
Luăm cu paleta omleta și o montăm peste tartă.
Servim cu salată de roșii, ceapă verde și castraveți.
Poftă bună la acest mic dejun copios și foarte gustos.