Tarta cu piersici – rețeta de post, fără cuptor și fără zahăr!
Este o prăjitură care se face foarte repede și ușor, din puține ingrediente și fără cuptor, cu fructe de sezon.
Iar ca să fie de post, folosim margarină vegetală în loc de unt.
Noi o facem cu piersici, dar se poate face cu caise, cireșe, mere, sau orice alte fructe de sezon.
Urmăriți filmul pentru a realiza o rețetă perfectă:
INGREDIENTE:
– 250 g făină
– 150 g margarină sau unt
– un praf de copt

MOD DE PREPARARE:
Pentru a face un aluat fraged, mărunțim margarina în făină, cu mâna sau cu furculița.

Trebuie să arate ca un nisip umed.

Lucrăm repede, să nu se topească.
Frământăm foarte puțin, apoi dăm la rece 20 de minute.

După această pauză întindem aluatul pe măsura formei de copt.
Putem coace în formă de tartă sau chiar într-o tigaie, pe focul aragazului.

Durează cam 2-3 minute să se rumenească pe ambele părți.

Piersicile sau fructele folosite trebuie să fie coapte și dulci, pentru că nu punem zahăr.
Putem orna cu afine coapte bine.

Tăiem piersicile felii și le așezăm în cerc, iar dacă avem două fructe foarte coapte și moi, le putem pasa pentru a face un sos dulce, pe care-l vom turna peste tartă.
Putem orna cu o frunză de busuioc, pentru o aromă foarte plăcută.

Este o tartă foarte aspectuoasă, care se face repede și ușor, nu folosim cuptorul, și mai e și de post.
Excelent!