Varză călită cu cârnați

Varza călită e bună cu cârnați proaspeți sau afumați, prăjiți acum sau scoși de la untură.
Iar mirosul de varză călită cu cârnați este atât de îmbietor, că e de-a dreptul irezistibil.
Urmăriți filmul pentru a realiza o rețetă perfectă:


INGREDIENTE:
– o varză
– 2 cepe tocate mare
– 3-4 roșii
– mirodenii: cimbru, dafin, piper, mărar, busuioc, sare după gust


MOD DE PREPARARE:
Prăjim cârnații cu o ceașcă de untură sau ulei,
în mijloc punem și călim ceapa tocată mare,
iar pe margine adăugăm roșiile curățate de pielițe și tăiate felii, dar fără zeamă.
Pe măsură ce scade sosul de roșii, adăugăm varza tocată fideluță,
apoi presărăm totul cu sare și mirodenii după gust.
Varza nu trebuie fiartă în zeamă și nici ținută mult pe foc, ca să nu se înmoaie prea mult. Este bună prăjită, nu fiartă.
Serviți cu mărar verde tocat, ardei iute și mămăligă, sau lipii de pâine caldă, făcute în tigaie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: