Mistreţ la tavă

Ingrediente : Mistreţ la tavă
carne de mistreţ,
1 pahar de vin alb,
o căpăţână de usturoi,
ulei,
măsline,
cimbru,
piper,
sare după gust,
morcovi,
pătrunjel,
țelină,
șunculiță.

Mod de preparare:
Pe fundul tăvii se  aşează un rând de rondele de rădacinoase: morcovi, pătrunjel şi ţelină.
Carnea se unge cu ulei, se împănează cu usturoi şi sunculita (se crestează din loc în loc şi se introduc bucăţi de şuncă şi usturoi) şi se pune în tavă.
Deasupra se pun felii de sunculita, se presară cu sare, piper şi cimbru. În tavă se pun câteva linguri de apă, un pahar de vin alb, sare, două-trei foi de dafin, măslinele şi apoi se dă la cuptor, la foc mic.
Se întoarce din când în când şi se stropeşte cu sosul din tavă. Se completează cu apă când scade ca să nu se ardă zarzavatul. Spre final se adaugă  din nou vin.
Durata de frigere este de aproximativ două ore, la foc mijlociu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: