Plăcintele cu brânză
0 Comment

Plăcintele cu brânză sau caşcaval
Ingrediente:
350 gr făină,
300 gr unt,
300 gr smântână,
½ brânză,
2 ouă
Mod de preparare:
Se amestecă făină cu untul, smântână şi un praf de sare, se frământă bine şi se lasă la rece până a două zi când se întinde o foaie care se împătureşte în patru şi se ţine la rece încă 20 minute, operaţie care se repetă de 3 ori.
Apoi se întinde o foaie mare şi pe jumătate din ea se pun grămăjoare de brânză amestecate cu ou, la distanţă, apoi se acoperă cu cealaltă foaie şi se taie forme cu paharul.
Se pun în tavă, se ung cu ou bătut şi se coc în cuptor.
Se poate umple şi cu şuncă şi caşcaval – caz în care se servesc calde, căci caşcavalul rece se întăreşte.