Sirop din flori de salcam

Siropul din flori de salcam este calmant si emolient si se prepara termic sau prin macerare si presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahar. Prin prepararea cu miere se pastreaza un numar mai mare de nutrientii, minerale si vitamine, ca si aroma si parfumul plantelor.

Siropurile naturale se pot consuma simple , in combinatie cu apa minerala sau apa plata, sau in scop medicinal 2-3 lingurite inainte de mese.

Florile de salcam se recolteaza la mijlocul perioadei de inflorire, pe vreme insorita. Sunt tonice, comestibile si indragite nu numai pentru parfumul lor imbietor ci si pentru calitatile lor vindecatoare, fiind benefice pentru afectiuni respiratorii si probleme ale stomacului si ale sistemului nervos, datorita continutului bogat in flavone – robinina si acaciina, substante minerale, acid cafeic, acid clorogenic, ulei volatil, substante mucilaginoase, taninuri, glucide, ulei eteric in concentratie mare in florile proaspete folosit in industria cosmetica la parfumuri.

Siropul este un produs natural parfumat si linistitor asupra psihicului, cu efecte antitusive, antispastice ale tractului respirator, antiinflamatoare, calmante, usor sedative, emoliente ale secretiilor bronhice, antiseptice si antinevralgice.

PREPARARE 1 kg de flori de salcam, 1 kg de zahar sau 1,5kg zahar brun, 2 litri de apa plata, 2 plicuri de sare de lamaie sau zeama de la 2 lamai mari, un praf de sare grunjoasa fara iod.

Florile de salcam se desprind de pe ramurele, se spala, se zvanta pe prosop si se pun la fiert 15 minute, se acopera vasul cu un capac si se lasa la infuzat pana a doua zi. Sucul astfel rezultat se filtreaza printr-o sita deasa sau tifon si se adauga la siropul format din zahar si 500 ml apa, sarea sau zeama de lamaie si praful de sare, care se fierb amestecand mereu pana la dizolvarea zaharului, totul se pune la fiert pe foc, pana scade la jumatate. Se toarna fierbinte in sticle sterilizate si se pune in paturi o zi-doua, pana cand este complet rece. Se pastreaza in locuri racoroase si uscate.

BENEFICII PENTRU SANATATE Siropul din flori de salcam este un excelent tratament pentru: – boli digestive- diminueaza secretiile gastrice acide (2-3 lingurite pe zi) – afectiuni ale sistemului nervos, – contra insomniei, – combate depresia, astenia de primavara si starile de anxietate – combate durerile de cap provocate de stres – calmeaza tusea, oboseala si irascibilitatea – persoanele care sufera de diabet zaharat sa nu consume sirop de salcam.

Aceste informatii nu inlocuiesc prescriptiile si tratamentele medicale.

Poftă bună cu mâncare gustoasă și rețete sănătoase!

Dacă vă place vă rog să vă abonați, e gratis 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: