Grașița – planta cu cel mai mare conținut de Omega 3

Grașița sau agurijoara sau iarba grasă are cel mai mare conținut de Omega 3 și face minuni în curele de slăbire, fiind un ingreient perfect la salate, cu gust puțin acrișor.
Are frunze lucioase și grase și se consumă toate părțile plantei.
Este un aliment natural, o plantă care nu necesită tratamente chimice sau îngrăşăminte şi care poate fi cultivată cu succes în sistem ecologic. O întâlnim în special în culturi. La noi este considerată buruiană, însă este foarte preţuită în străinătate, SUA, Europa, etc.
A fost inclusă de Discorides, medic roman născut în Asia Mică în secolul I e.n, în tratatul său de botanică farmaceutică, De materia medica. Dacii o numeau lax, fiind folosită ca plantă medicinală, dar și în alimentație. Plinius cel Bătrân recomanda de asemeni această plantă.
În afară de Omega 3, este o sursă foarte bună și de vitamina A, vitamina C și vitamina B, magneziu, potasiu, fier, conținând și antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi.
Are multe beneficii pentru organism, fiind recomandată atât în curele de slăbire, cât și în tratarea diferitelor boli și afecțiuni, de exemplu :
Malnutriţie
Creier și capacități cognitive
Aparat urinar, cistite
Diaree
Diabet
Hemoragii, are acţiune coagulantă la sângerări din nas
Hemoroizi
Artrită, are acțiune antiinflamatoare și calmantă
Afecțiuni ale pielii: arsuri, abcese, ulcere, iritaţii.
Frunzele proaspete au efect calmant, analgezic şi antiinflamator asupra pielii.
Grașița este folosită în bucătărie, la salate, ciorbe sau adăugate în omlete.
Pentru faptul că e prezentă în cantitate mare în cultură, pentru combaterea ei trebuie executate lucrări de ierbicidare iar planta este aruncată, în loc să fie folosită pentru hrană și sănătate. Totuși, o mănâncă păsările și porcii.
Poftă bună cu mâncare gustoasă și rețete sănătoase!
Dacă vă place vă rog să vă abonați, e gratis 🙂