Știm CE mâncăm? Pericolul din conserve și ambalaje

CUTIILE DE CONSERVE ȘI PLASTIC
Conțin bisphenol A, o substanță chimică periculoasă care acţionează toxic asupra organismului. Este absorbită rapid în corp, ducând la îmbolnăviri grave.
Se găsește în cutii de conserve, recipiente de plastic, pungi de plastic, sticle de plastic, jucării pentru copii, este toxic şi interferează cu acţiunea hormonilor în organism, creşte riscul de diabet, având efecte puternice chiar în doze mici.
Cutiile metalice de conserve sunt căptuşite cu un strat subţire de material plastic, pentru a preveni ruginirea cutiei şi a păstra produsele proaspete. Substanța bisphenol A trece din stratul de material plastic în alimentul din cutie şi este absorbit rapid în organism. Cercetătorii de la Harvard, au demonstrat că după consumul unei singure conserve, nivelul bisfenolului în sânge creşte de 20 de ori.
Deși s-a cerut insistent interzicerea acestei substanțe chimice extrem de periculoase, bisfenolul A a fost eliminat doar din biberoanele pentru copii şi sticlele de apă. Este prezent constant în multe conserve, mai ales conservele de roşii și produsele alimentare cu aciditate mai înaltă.

ALUMINIUL
Dacă la începuturi cutiile de conserve erau din fier, apoi din tablă, de când s-a trecut la aluminiu au aparut si probleme foarte grave, aluminiul în stare oxidată ajungând în continutul produsului conservat (sau bere) și fiind direct legat de apariția bolii Alzheimer si de numeroase alte probleme grave.

ZINCUL
Utilizat în producţia conservelor, are calităţi antimicrobiene, însă metalul pătrunde şi în alimentele conservate, astfel că ajunge şi în organismul uman, unde se depune în sistemul digestiv, permițând toxinelor să ajungă mai ușor în sânge, provocând sindromul intestinului iritabil, afecţiune extrem de periculoasă care poate degenera în boli grave.
Cantități de Zinc de 100 de ori mai mult decât cantitatea considerată a fi sigură pentru organismul uman există în conserve de ton, carne de pui, sparanghel şi porumbul dulce atunci când sunt conservate în cutii metalice.

CONSERVELE DE ROȘII
Comercializate în cutii de tablă sau la borcan, s-a constatat în urma studiilor făcute că:
* 78% din bulionul şi pasta de tomate analizate ar trebui retrase de la comercializare, fiind realizate din concentrat de tomate de provenienţă necunoscută, diluat cu apă.
* 52% din tomatele în conservă (roşii tăiate cuburi, roşii tocate, tomate decojite, roşii pasate, pulpă de roşii), altele decât bulionul şi pasta de tomate, conţin acid citric!
* E 330 – acid citric – provoacă dureri abdominale și atacă smalțul dinților, complet interzis în afecțiuni cardiovasculare sau renale, afecțiuni ale aparatului digestiv și diaree.
* E536 – component al sării iodate, la peste 100 grade Celsius se descompune în cianură de potasiu și clorură de fier, provocând reducerea transportului de oxigen către sânge, dificultăți în respirație, dureri de cap și amețeli.

CONSERVELE LA PLIC
Afectează sistemul imunitar si stomacul. Conțin Helicobacter Pylori – bacteria răspunzătoare de apariția ulcerului, cancerului de stomac și a gastritei.
Mai conțin printre altele:
– E 128 – colorant roșu 2 G, mutagen și toxic, interzis în SUA și Australia.
– E 213 – cancerigen
– E 124 – toxic, interzis în SUA
– E 160 – Capsantina, colorant natural cu nuanţe de roşu sau portocaliu care a fost interzis în Australia.
– E 330 – acid citric (în muștar, ciuperci, sucuri), cancerigen.
– E 320 – Butilhidroxianisol, un antioxidant derivat din petrol, cancerigen, interzis în Japonia.
– E 392 – Extractul de rozmarin – reacţii alergice, tensiune arterială, diabet, ulcer.
– E 621 – Monoglutamatul de sodiu, printre cele mai periculoase E-uri, potenţiator de gust şi aromă ce poate provoca dureri de cap şi de gât, ameţeală, greaţă, diaree şi poate bloca asimilarea vitaminei B6 şi a calciului.

BOLI GRAVE
Simptomele bolilor induse de chimicalele din conserve sunt dureri abdominale puternice, crampe, balonare, diaree sau constipație, hemoroizi și a fisuri anale, dureri de cap, ameteți, vertij, slăbiciune, deshidratare și dezechilibre electrolitice, oboseală, dureril cronice, deficit de calciu etc.
Aceste boli nu se văd la analizele uzuale, medicii punând diagnosticul după mai multe investigații (inclusiv colonoscopie) și excluzând rând pe rând alte posibile afecțiuni.

CONCLUZIA
Ar trebui să ne întoarcem la regulile sănătoase din trecut.
Să preferăm mereu produsele de sezon, proaspete, românești, netratate cu substanțe chimice periculoase ca cele transportate de departe, iar când nu le avem, este de preferat un produs congelat sau conservat după metode clasice.
Conservarea roşiilor în casă, prin fierbere, astfel fiind foarte bogate în licopen, un antioxidant util în prevenirea riscului de apariţie a bolilor cardiovasculare şi chiar a cancerului.
Congelarea legumelor verzi care nu se mai găsesc în perioada de iarnă.

Aceste informații NU înlocuiesc prescripțiile și tratamentele medicale.
Fundal muzical: Bucolic_Acrylic , Biblioteca YouTube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: