Prăjitură cu nuci caramelizate

INGREDIENTE:
Pentru ornat:
– 100 gr de nucă prăjită
– 5 linguri de zahăr

Pentru blat:
– 200 gr nucă prăjită
– 8 albușuri
– 8 linguri de zahăr rase
– esență de rom
– zeama de la o lămâie mică
– vanilie

Pentru cremă:
– 200 gr unt
– 8 gălbenușuri
– 8 linguri de zahăr rase
– 200 ml lapte
– vanilie

MOD DE PREPARARE:
300 grame de nucă se rumenesc în cuptor câteva minute, apoi se împarte:
– 100 gr pentru ornat
– 200 gr pentru blat
5 linguri de zahăr se caramelizează amestecând mereu, să nu se ardă. Când s-a topit se pune nuca și se răstoarnă pe o farfurie unsă cu unt, pentru a se dezlipi ușor.
După ce se răcește, se pisează într-un vas metalic sau pe tocător.

8 albușuri se bat spumă tare cu 8 linguri de zahăr timp de 10-12 min, iar la final se adaugă rom, zeamă de lămâie, vanilie, apoi nuca și se toarnă în tava tapetată. Se umflă mult și se rumenește repede – câteva minute, în funcție de cuptor.
Când s-a rumenit se pune la răcit, apoi se taie în 3, pe lungime.

8 gălbenușuri se freacă cu 8 linguri de zahăr și vanilie, apoi se adaugă 200 gr lapte și se pune pe foc, amestecând mereu până se îngroașă.
Se răcește, apoi se adaugă untul.

Pentru asamblare, se așează o foaie de blat, deasupra cremă. Se pot pune 2-3 straturi, apoi se ornează cu nucile caramelizate și pisate mărunt.

Aceste informații NU înlocuiesc prescripțiile și tratamentele medicale.
Poftă bună cu mâncare gustoasă și rețete sănătoase!
Dacă vă place vă rog să vă abonați, e gratis 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: