Choux a la creme – rețeta franțuzească

INGREDIENTE:
– Pentru aluat:
125 ml apă, 125 ml lapte, 125 g unt, 150 g făină, 3 albușuri
– Pentru cremă:
500 ml lapte, 3 gălbenuşuri, 2-3 linguri zahăr sau o banană pasată.
– frișcă
MOD DE PREPARARE:
– Gogoși: Se clocotesc apa, laptele și untul, se ia vasul de pe foc, se pune toată făina și se amestecă repede, formându-se o minge în care se încorporează albușurile. Din acest aluat se iau cu lingura bucățele mici sau se pun cu forma spiralată și se coc în tava caldă, timp de 10-15 minute. Apoi se taie pe mijloc și se umple cu cremă.
– Cremă: Se amestecă gălbenușurile cu zahăr sau cu o banană pasată și puțin lapte, apoi cu tot laptele pe foc, până se face o cremă grosuță.
– Ornăm după preferință, cu frișcă, zahăr pudră, ciocolată topită, miere sau fructe de sezon.


Aceste informații NU înlocuiesc prescripțiile și tratamentele medicale.

Poftă bună cu mâncare gustoasă și rețete sănătoase!
Dacă vă place vă rog să vă abonați, e gratis 🙂
Muzica fundal: Biblioteca YouTube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: