Spanac – rețetă de post

Spanacul este un aliment bogat în vitamine B1, B2, B6, B9, PP, C, E şi K, caroten, protide, lipide, glucide, luteină, fier, şi spinacină, cu proprietăți depurative, antianemice, hipotensive, nutritive, este remineralizant, afrodisiac şi hipoglicemiant.
INGREDIENTE:
– 500 de grame de spanac proaspăt
– o ceapă
– 2-3 roșii sau bulion
– o linguriță de ulei
– usturoi după gust
– sare și piper
MOD DE PREPARRE:
Spălăm bine spanacul și alegem foile.
Le punem la opărit câteva minute, apoi le scoatem și strecurăm de zeamă, și le mărunțim cu un cuțit.
În tigaie punem o linguriță de ulei cu o ceapă tocată doar până se înmoaie ceapa puțin, apoi adăugăm roșiile tocate și spanacul.
După un clocot-două, adăugăm usturoiul pisat și luăm de pe foc.
Spanacul se gătește fără capac, pentru a-și păstra culoarea verde.
Se servește cu pâine caldă, făcută în casă.
Dacă nu-l vreți de post, îl piteți servi cu ou ochi deasupra.
Aceste informații NU înlocuiesc prescripțiile și tratamentele medicale.
Poftă bună cu mâncare gustoasă și rețete sănătoase!
Dacă vă place vă rog să vă abonați, e gratis 🙂