Doar din coji de nuci verzi faci un sirop cu efecte uimitoare asupra sănătăţii!

Sigur că nucile verzi ne cam maronesc mâinile, dar în afară de asta, trebuie să știți că nucile verzi sunt un remediu natural extraordinar împotriva multor boli.
Consumul de nuci verzi previne apariția bolilor cardiovasculare, reduce riscul unui infarct, crește imunitatea și scade colesterolul.
Și nu doar miezul nucilor este bun, ci și coaja, care conține tanin și iod, și este un remediu foarte bun în combaterea afecțiunilor la nivelul stomacului, precum infecțiile intestinale acute.
Ca substanțe nutritive conținute de nuci mai amintim calciu, fier, zinc, potasiu și vitaminele A, B, E, și F, cu un efect miraculos asupra sistemului osos și al inimii.
Antioxidanții din miezul nucilor reglează nivelul colesterolului în sânge și tensiunea arterială.
Azi vom face un sirop doar din coji de nuci, care este un întăritor și un remediu ideal pentru bolile de stomac.
Avem nevoie de următoarele

INGREDIENTE:
– 2-3 pumni de coji verzi de nucă proaspete, adică din cele rămase după ce faceți dulceața de nuci verzi.
– 1 litru de apă
– 1 kg de zahăr

MOD DE PREPARARE:
Tăiem mărunt cojile de nuci verzi, le punem într-un litru de apă și le fierbem 10 minute.
Apoi adăugăm zahărul direct în vas, sau facem un sirop dintr-un kg de zahăr și 200 ml apă, pe care-l turnăm peste cojile de nuci fierte.
Lăsăm să se încorporeze, apoi strecurăm siropul și-l punem în sticle de culoare închisă.
Se păstrează la rece și în loc întunecos.
Ca remediu pentru bolile de stomac, se recomandă câte o linguriță de 3 ori pe zi, după mesele principale.
Siropul din coji de nuci verzi se poate face în lunile mai-iunie, când coaja este verde și are toate proprietățile.
Nu mai aruncați cojile de nuci, și încercați această rețetă, atât se simplu de făcut și atât de binefăcătoare pentru sănătate, dar și bună la gust.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: