Dulceață de struguri

Despre beneficiile strugurilor se știe:
– au un nivel ridicat de apă și sunt buni pentru hidratare
– conțin și mulți antioxidanți importanți pentru sănătatea ochilor
– strugurii roșii au un antioxidant cunoscut pentru protejarea împotriva mai multor boli cronice
– conțin antioxidanți puternici cunoscuți sub denumirea de polifenoli, care pot încetini sau preveni multe tipuri de cancer, inclusiv cel de esofag, plămâni, gură, pancreas, prostată și colon
– fibrele și potasiul din struguri ajută și la sănătatea inimii.
Se consumă proaspeți, în compot, dulceață sau gem.
Urmăriți această rețetă de dulceață de struguri, foarte gustoasă și ușor de făcut.
INGREDIENTE
– 1 kg de boabe de struguri albi
– 1 kg de zahăr (sau mai puțin, dacă strugurii sunt foarte dulci)
– 100 mililitri de apă
– opțional: vanilie, cuișoare
MOD DE PREPARARE
Spălăm bine strugurii și scoatem boabele de pe ciorchine.
Dacă nu aveți cântar, puneți o farfurie de zahăr și una de boabe.
Se pot scoate sâmburii, dacă sunt mari, dar putem și să-i lăsăm, deoarece nutriţioniştii spun că au un conţinut foarte ridicat de antioxidanţi şi un efect benefic asupra organismului.
Facem siropul din zahăr și apă și-l fierbem 5 minute.
Când s-a legat, punem boabele și mai fierbem o oră, până când se leagă bine. Facem proba punând o picătură pe farfurie. Dacă nu curge, e gata.
După răcirea completă, dulceața se pune în borcane și se păstrează la rece, chiar și câțiva ani.
Este o dulceață uimitoare de bună, și se face foarte ușor.