Scornici, sau mălai de post, ca pe vremuri

Scorniciul se făcea pe vremuri, și ținea loc și de mâncare, dar și de desert, dacă-l stropeai cu o lingură de zahăr.
Se făcea și de dulce, cu jumări, dar și de post, așa cum vom face noi azi.
Urmăriți acest film pentru a vedea cum se face un scornici de post, simplu și gustos ca pe vremuri.

INGREDIENTE
– mămăligă
– puțină făină
– ulei de prăjit
MOD DE PREPARARE
Facem o mămăligă mai tare, dacă nu avem rămasă de ieri. Înainte se făcea din mămăliga care rămânea de pe o zi pe alta, căci pe vremea aceea nu se arunca nimic.
Tocăm mămăliga, cernem făină și o frământăm puțin, până devine o pastă uniformă și legată, pe care o fărâmițăm.
Presărăm frimiturile în tigaia încinsă, fără cu ulei. Amestecăm cu lingura să se rumenească peste tot, și cu cât sunt frimiturile mai mici, cu atât se vor prăji mai repede. Se poate face și în tigaia cu puțin ulei.
Evident, le puteți stropi și cu o lingură de zahăr, ca pe vremuri, pentru a face un desert simplu și delicios.
Dar scorniciul este delicios și așa, simplu. Încercați o dată, și veți face mereu.

Alte rețete de post:

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: