Friptură de curcan cu cartofi rumeni, la tavă

Carnea de curcan este sănătoasă, e săracă în grăsimi și bogată în vitaminele B6, B12, minerale esenţiale, ca: fier, zinc, seleniu şi fosfor, recomandată în mai toate dietele, iar printre beneficiile consumului de carne de curcan amintim scăderea nivelului de colesterol rău din sânge și îmbunătățirea sistemului imunitar.
Urmăriți acest film pentru a face o tavă de friptură de curcan cu cartofi la cuptor.
INGREDIENTE:
– 500 g carne curcan
– 500 g cartofi
– o ceapă
– o căpățână de usturoi
– pătrunjel, cimbru, mirodenii
MOD DE PREPARARE:
Spălăm carnea și o punem la baiț cu puțină sare, ceapă tocată, usturoi pisat, mărar și cimbru, timp de 30 de minute.
Putem folosi însă, la fel de bine, carnea și ceapa fierte în ciorbă.
Fierbem cartofii în coajă, apoi îi decojim și-i tăiem felii.
Ungem tava cu untură sau ulei și punem în ea bucățile de carne de curcan cu ceapa, usturoiul și sosul de baiț, și cartofii tăiați felii și stropiți bine cu usturoi pisat, cimbru și orice mirodenii vă plac.
Ținem la cuptor 30 de minute, până când se rumenesc cartofii iar carnea e pătrunsă bine. Din când în când mai putem stropi carnea cu sosul din tavă.
Este o friptură hrănitoare, sănătoasă și gustoasă.
Tot pe canalul Retete Diete găsiți și alte rețete de afumătură, sau de preparat carnea de porc, slănină, jumări, kaiser, ciolan afumat, mâncare de post, conserve de iarnă, dar și cozonaci și alte bunătăți, sau diete și sfaturi utile.