Cum facem și ornăm rapid o nebunie de ecleruri cu frișcă, vanilie și ciocolată

INGREDIENTE
Pentru aluat:
– 100 ml lapte
– 100 g unt
– 150 g făină
– 3 ouă
Umplutura
* Crema de vanilie:
– 1/2 litru lapte
– 3 ouă
– 100 g zahăr
– 2 plicuri zahăr vanilat
– 50 g făină
* În loc de cremă de vanilie, puteți face o budincă de vanilie cumpărată, după indicațiile de pe plic. E mai simplu, rapid, și este foarte bună.
Pentru ornat:
– zahăr pudră și ciocolată topită

MOD DE PREPARARE:
– Pentru a face gogoșile, se pun pe foc, să clocotească, laptele și untul.
Se dă focul mic, se pune toată făina și se amestecă repede, formându-se o minge. Se ia vasul de pe foc și se încorporează ouăle, pe rând. Din acest aluat se iau cu lingura bucățele mici sau se pun cu forma spiralată și se coc în tava caldă, timp de 10-15 minute, sau până se rumenesc.
Apoi se taie pe mijloc pentru a le umple cu cremă.

– Pentru crema de vanilie: punem într-un castron ouăle cu zahăr și zahăr vanilat și le batem cu telul până se încorporează. Adăugăm laptele, apoi fierbem compoziția până se leagă într-o cremă pufoasă și frumos mirositoare.
Umplem gogoșile cu crema de vanilie, cu ajutorul unui poș.
Deasupra punem capacul și pudrăm cu zahăr.
Pentru ornament, putem topi ciocolată și ornăm cu poșul sau chiar cu o pungă.

Nu ratați aceste rețete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: