Mucenici de post pufoși, cu nucă și miere

INGREDIENTE
Covrigei:
– o cană de făină
– o cană de apă caldă
– 10 g drojdie
– 50 g zahăr
Sirop:
– 3 linguri zahăr
– o ceașcă apă
– vanilie
– scorțișoară
– esență de rom
Ornamente:
– miere
– nuci
MOD DE PREPARARE
Punem drojdia la crescut cu apă caldă, zahăr și o lingură de făină.
Când și-a dublat volumul adăugăm făină, apă și zahăr, frământăm 5 minute, și lăsăm iar la crescut.
Împărțim acest aluat în bulgărași mici, cât pumnul.
Rulăm cu mâna fiecare bucată de aluat, pentru a face un șnur cam de 20 cm lungime.
Facem un cerc și lipim capetele șnurului, apoi îl răsucim în formă de 8.
Lăsăm la crescut în tavă, iar când și-au dublat volumul îi ungem cu ulei și-i dăm la cuptor circa 30 de minute, sau până când se rumenesc.
Ungem covrigeii cu miere, presărăm nucă și scorțișoară și îi însiropăm cu zahăr ars.
Putem face diferite modele de împletituri.
Mucenici moldovenești cu nucă și miros îmbietor, ca la bunica!