Oua murate

Ouă fierte tari, aromate, picante, cu un gust fin, potrivite pentru orice platou, ceva ce merită încercat!


INGREDIENTE
6 ouă
400 ml oțet
2 linguri rase de zahăr
2 lingurițe rase de sare
1/2 linguriță boabe de muștar
1/2 linguriță boabe de piper
un ardei iute roșu
2 cm ghimbir


MOD DE PREPARARE
Spălăm ouăle și le fierbem 8 minute.
În acest timp facem soluția de murat din toate ingredientele, pe care le punem la fiert 2-3 minute.
Curățăm ouăle de coajă și le punem într-un borcan sterilizat.
Peste ele turnăm soluția de oțet și saramură, înfiletăm și păstrăm borcanul în frigider.
Sunt bune de mâncat după 5 zile, dar se păstrează și câteva luni.
Se servesc cu salată de cartofi, roșii, castraveți, salată verde, măsline, sau în diverse aperitive.
Sunt surprinzătoare, aromate și delicioase.
Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: