Oua murate

Ouă fierte tari, aromate, picante, cu un gust fin, potrivite pentru orice platou, ceva ce merită încercat!
INGREDIENTE
6 ouă
400 ml oțet
2 linguri rase de zahăr
2 lingurițe rase de sare
1/2 linguriță boabe de muștar
1/2 linguriță boabe de piper
un ardei iute roșu
2 cm ghimbir
MOD DE PREPARARE
Spălăm ouăle și le fierbem 8 minute.
În acest timp facem soluția de murat din toate ingredientele, pe care le punem la fiert 2-3 minute.
Curățăm ouăle de coajă și le punem într-un borcan sterilizat.
Peste ele turnăm soluția de oțet și saramură, înfiletăm și păstrăm borcanul în frigider.
Sunt bune de mâncat după 5 zile, dar se păstrează și câteva luni.
Se servesc cu salată de cartofi, roșii, castraveți, salată verde, măsline, sau în diverse aperitive.
Sunt surprinzătoare, aromate și delicioase.
Poftă bună!