Afinata sau zmeurata de pădure – cele mai aromate și fine băuturi de casă

Ingrediente:
5 kg afine coapte, sau zmeură, mure, etc.
2 kg zahar sau miere
1 l alcool dublu rafinat de 80-90 grade

Mod de preparare:
Se spală afinele sau zmeura, curățate de codițe, și se pun în damigeană de 10 litri, sau în sticle mari cu gura largă, vasul fiind umplut 75%.
Se alternează straturi de fructe și zahăr, ultimul fiind de zahăr, după ce s-a agitat bine vasul.
Se lasă la căldură acoperit cu tifon dar nu strâns ermetic, 10 – 20 de zile, până când fructele își lasă zeama și zahărul se dizolvă complet. Se agită zilnic.
Apoi se adaugă alcoolul, peste tot amestecul, sau doar peste sirop, iar fructele se pot scoate și folosi la prăjituri, înghețată, etc.
După macerarea cu alcool, timp de 2 – 3 luni, se poate adăuga țuică, rom sau vodcă, după preferințe. Fiecare are aroma proprie, și în final trebuie să aibă o tărie de 30 de grade.

Poftă bună cu mâncare gustoasă și rețete sănătoase!
Dacă vă place vă rog să vă abonați, e gratis 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: