Cea mai pufoasă prăjitură cu ananas, se face ușor și e bună de te lingi pe degete

Facem azi cel mai pufos blat de pandișpan, ornat cu frișcă și ananas din compot. Ananasul nu este obligatoriu, dar în combinație cu frișca, este deosebit de bun. Desigur prăjitura este foarte bună și fără ananas, sau acesta se poate înlocui cu alte fructe.

5 from 1 reviews
Cea mai pufoasă prăjitură cu ananas, se face ușor și e bună de te lingi pe degete
 
Autor:
Ingrediente
  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri făină
  • 4 linguri ulei
  • un praf de copt
  • vanilie
  • 300 g ananas din compot
  • 400 g frișcă lichidă
  • 2 linguri cocos

MOD DE PREPARARE:

Pentru a face blatul de pandișpan, întâi separăm ouăle.
Batem bine albușul, să nu curgă când întorci castronul.
Adăugăm zahărul, vanilia, gălbenușurile câte unul și uleiul, și batem spumă tare.
Încorporăm făina și praful de copt, amestecând ușor cu paleta.
Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coacem în cuptorul preîncălzit, la foc mic, 20 de minute, sau până când se îngălbenește blatul.
Lăsăm blatul la răcit, și apoi îl tăiem în două foi.
Scoatem ananasul din compot și-l tocăm foarte mărunt.
Batem frișca spumă tare și în ea încorporăm piureul de ananas.
Punem pe platou prima foaie de blat și o însiropăm bine cu compotul de ananas. Peste ea mai putem pune un strat de ananas tocat, apoi punem jumătate din frișcă.
Deasupra așezăm cea de a doua foaie și o însiropăm.
Punem restul de frișcă deasupra și mai ornăm cu un strat de cocos.
Lăsăm la frigider până a doua zi, sau măcar 3 ore, înainte de a tăia.
Servim cu o ceașcă de capucino.
Are un miros grozav de la cocos, e o prăjitură pufoasă, iar ananasul îi dă un gust desăvârșit.

Urmăriți filmul pentru a face o rețetă ușoară și grozav de bună:

Vedeți și alte rețete cu ananas:

Cum se taie ananasul

Tort de pișcoturi cu ananas

Compot de ananas

Galerie foto cu cea mai pufoasă prăjitură cu ananas:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: