Cel mai bun magiun de prune – rețeta tradițională, fără zahăr și conservanți

Având în vedere multiplele beneficii ale prunelor pentru sănătate, e bine să profităm de toamna bogată ca să facem câteva borcane de gem parfumat și delicios.
Folosim prune coapte și dulci, și chiar mai seci, adică fără multă zeamă de scăzut, ca să fiarbă mai repede.
Pentru ca să nu se ardă când începe să se îngroașe, e bine să punem sub tigaie o tablă mai groasă, și desigur trebuie să amestecăm mereu, să nu se prindă.
De regulă, magiunul e gata când ajunge la jumătatea cantității de prune folosite. Se mai poate ține pe foc pentru o marmeladă groasă, care se taie cu cuțitul.
INGREDIENTE:
Doar prune. Bune, coapte, dulci, și cu sâmbure care se scoate ușor.
MOD DE PREPARARE:
Spălăm prunele și scoatem sâmburii.
Punem prunele pe foc și, dacă la început, când e multă zeamă, amestecăm mai rar, ne pregătim să nu le mai părăsim până la final, când magiunul e gata. Se va mai întări și după răcire.
Se pune cald în borcane și se lasă să se răcească în pături.
Este gustos și sănătos, și se poate păstra mult timp la rece.