Chec pufos – rețeta de bază de pandișpan

Cea mai simplă rețetă de chec pufos este rețeta de bază de pandișpan, adică cea care are un număr egal de ouă, linguri de zahăr și de făină. Opțional de poate adăuga cacao, rahat sau fructe.
Urmăriți această rețetă pentru a face cel mai gustos și mai parfumat chec.

INGREDIENTE:
5 ouă
5 linguri zahăr
5 linguri făină
3 linguri ulei
1 lingură cacao
1 linguriță praf de copt
esență de rom


MOD DE PREPARARE:
Batem albușurile spumă tare.
Adăugăm zahărul și mixăm până când obținem o spumă densă și lucioasă.
Frecăm gălbenușurile cu ulei și le încorporăm în albușuri.
Amestecăm ușor, de jos în sus, și adăugăm și făina cu praful de copt.
Dacă vrem să punem cacao, oprim două linguri de compoziție și o amestecăm ușor.
Tapetăm tava cu hârtie de copt și turnăm aluatul alb, iar cel cu cacao în mijloc.
Coacem până când se rumenește, dar facem și proba cu scobitoarea.
Checul făcut cu rețeta simplă de pandișpan este pufos, ușor și fin, iar mirosul este fantastic.
Tot pe canalul Rețete Diete găsiți și alte rețete de afumătură, sau de preparat carnea de porc, slănină, jumări, kaiser, ciolan afumat, mâncare de post, conserve de iarnă, dar și cozonaci și alte bunătăți, sau diete și sfaturi utile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: