Chifteluțe pufoase, rețeta simplă, ca la mama acasă

Facem azi chifteluțe rumene și pufoase, din carne de porc, dar tot așa se pot face din carne de vită sau chiar de pui. Pentru persoanele care nu au voie carne tocată, se poate tăia cu cuțitul, și vor fi la fel de bune. Este o rețetă ușoară de chiftele gustoase, cu un miros irezistibil.
Urmăriți acest film pentru a reuși cele mai delicioase și pufoase chifteluțe.
INGREDIENTE:
– 500 de grame de carne tocată
– 2 felii de franzelă înmuiate în apă și stoarse, sau doi cartofi rași
– 1 ou
– 2 cepe roșii tocate
– pătrunjel verde, tocat, cimbru, mărar, rozmarin
– o căpățână de usturoi
– o linguriță rasă de sare
– ½ linguriță de piper, curcumă și alte mirodenii
– o lingură de făină sau pesmet
– ulei sau untură pentru prăjit
Tocăm ceapa roșie cât mai mărunt. Se poate toca și la mașină, dar nu e la fel de bună.
Dăm pe răzătoare doi cartofi. Cine vrea cu franzelă, înmoaie două felii și le stoarce bine.
Tocăm verdeața mărunt.
Punem într-un bol carnea tocată, franzela sau cartoful ras, ceapa tocată fin, oul, zdrobim usturoiul, adăugăm verdeața și mirodeniile, sare și piper după gust.
Le frământăm bine, apoi rupem cu mâna grămăjoare de mărimea unei mingi de pingpong, pe care le putem turti puțin. Putem să le facem și rotunde și mici, cât o nucă.
Dăm chiftelele prin pesmet sau făină, pentru a se rumeni frumos.
Astfel formate, chiftelele se pot coace la cuptor, în tavă, se pot face pe grătar, sau se pot prăji în tigaie, cu ulei sau untură.
Se servesc cu sos de roșii, cu piure de cartofi, pilaf de orez, spaghete, salată de roșii, sau chiar cu o salată orientală.
Câteva secrete pentru a reuși cele mai pufoase chiftele: nu puneți mai multe ouă, căci mai rău se vor întări. Un singur ou e de ajuns ca să lege ingredientele.
Pâinea sau cartoful din compoziție fac chiftelele foarte pufoase, iar ceapa le dă gust. Usturoiul și mirodeniile se pun după preferințe, și în funcție de sănătate și prescripții și diete.
Cu carne de pui, tăiată cu cuțitul, oricine poate să mănânce aceste bunătăți.
Poftă bună!