Choux a la creme și ecler fără zahăr – dulciuri sănătoase

– Pentru aluat:
125 ml apă, 125 ml lapte, 125 g unt, 150 g făină, 3 albușuri
Se clocotesc apa, laptele și untul, se ia vasul de pe foc, se pune toată făina și se amestecă repede, formându-se o minge în care se încorporează albușurile. Din acest aluat se iau cu lingura bucățele mici și se pun la copt în tava caldă, timp de 10-15 minute. Apoi se taie pe mijloc și se umple cu cremă.

– Pentru cremă:
500 ml lapte, 3 gălbenuşuri, o banană pasată.
Se amestecă gălbenușurile cu o banană pasată și puțin lapte, apoi cu tot laptele pe foc, până se face o cremă grosuță.

– Ornăm cu frișcă, miere și fructe de sezon.

Aceste informații NU înlocuiesc prescripțiile și tratamentele medicale.
Poftă bună cu mâncare gustoasă și rețete sănătoase!
Dacă vă place vă rog să vă abonați, e gratis 🙂
Muzica fundal: Wistful_Harp, Biblioteca YouTube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: