Ciolan afumat pe varză călită

Bine ați venit pe canalul Retete-Diete, site care vă învață să gătiți gustos și sănătos.
Azi vom face un delicios ciolan afumat pe varză călită.
În decembrie, când se fac pregătirile pentru Crăciun și Anul Nou, ciolanul afumat este căutat de români și gătit la loc de cinste.

INGREDIENTE:
– un ciolan afumat
– o varză
– 2 cepe
– 2 linguri pastă de roșii și ardei


După fasolea cu ciolan, a doua mâncare în preferințele noastre este ciolanul pe varză.
Am văzut cum se prepară ciolanul: se pârlește și se curăță bine, apoi se pune la fiert cu ceapă, morcov, păstârnac, și desigur mirodenii: cimbru, piper, mărar, rozmarin, oregano, usturoi, și orice vă place.
După două ore de fiert, se scoate în tavă și se lasă la cuptor încă vreo două ore, până cade carnea de pe os. Din când în când se stropește cu apa în care a fiert, sau cu o cană de bere.


Până se coace ciolanul, tocăm ceapa și varza, și le punem la călit în două linguri de untură. Varza nu trebuie fiartă, nici ținută pe foc o oră, să se înmoaie de tot. Când s-a călit, îi putem pune o lingură de pastă de roșii și ardei, dar nu este obligatoriu.
Varza e gata. Acum tranșăm ciolanul, care ne îmbie cu carnea roz și șoriciul irezistibil.
Mâncăm cu pâine caldă, făcută repede în tigaie, sau cu mămăligă.
Și desigur bem și un pahar de vin natural 100% din producția proprie – de pe balcon.
Toate aceste rețete le găsiți pe pagina de Retete-Diete.
Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: