Ciorba de burtă

INGREDIENTE:
1 kg burtă de vită
1 kg oase de vită
2 cepe
1 țelină
2 morcovi
1 ardei gras
6 ouă
300 ml smântână
2 căpăţâni usturoi
sare grunjoasă
piper negru măcinat
oțet de mere
pătrunjel
ardei iute

MOD DE PREPARARE:
Se spală burta în multe ape şi se pune la fiert împreună cu oasele de vită, se curăţă cu spumiera și se lasă să fiarbă la foc mic, acoperită, ca să nu scadă. Când se înmoaie, se scoate burta și se taie fâșii de un cm grosime.
Se adaugă zarzavatul în ciorbă, boabe de piper şi sare.
Se curăţă usturoiul, se spală şi se pisează.
Se bat ouăle bine, se amestecă cu sare, cu piper măcinat și cu crema de usturoi.
Se pun în ciorbă şi se mai lasă să clocotească 5 minute.

Se servește acrită cu oțet, cu multă smântână, felioare de gogoșar murat pe deasupra și cu mult ardei iute.


Poftă bună cu mâncare gustoasă și rețete sănătoase!
Please Subscribe to Rețete Diete Mulțumesc 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: