Ciorbă de burtă pas cu pas – cea mai ușoară și rapidă rețetă, cu doar câteva ingrediente

Puteți face ciorbă și din burtă proaspătă, dar curățatul ei cere mult timp și efort, iar gustul nu diferă față de ciorba din burtă congelată.
De aceea azi vom face o delicioasă ciorbă dintr-un pachet de burtă congelată de la Kaufland, cu foarte puține ingrediente, deoarece nu trebuie să punem multe legume.


INGREDIENTE:
1 kg burtă de vită prefiartă
2 litri apă
un morcov
3-4 căței usturoi
2 gălbenușuri


2-3 linguri de smântână
ardei iute, gogoșar murat
oțet sau zeamă de lămâie


MOD DE PREPARARE
Spălăm burta de vită și o punem la fiert în apă rece, pentru 20-30 de minute, până când se înmoaie bine.
În acest timp dăm un morcov pe răzătoarea fină și îl călim într-o lingură de ulei sau untură.
Punem morcovul călit peste burtă și mai fierbem 10 minute.
Curățăm 3-4 căței de usturoi și îi zdrobim.
Batem cu furculița două gălbenușuri, peste care punem usturoiul pisat și mai adăugăm un polonic de zeamă din oală.
Turnăm amestecul de gălbenuș cu usturoi, și oprim focul.
Servim cu smântână, ardei iute, gogoșar murat, și opțional, cu puțin pătrunjel verde tocat.
Este cea mai grozavă ciorbă și are o aromă îmbietoare.
Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: